Školka Mratín - Praha východ

Naše školky

Barevné a podnětné prostředí, velká oplocená školková zahrada, to je naše soukromá mateřská školka ProFamily v Mratíně.

Školka ProFamily Mratín - Praha východ, Středočeský kraj

"Kde je radost, tam je smích"
A s radostí se žije i v naší soukromé školce, která již od roku 1992 pomáhá v prvních krůčcích za poznáním dětem nejen zdravým, ale úspěšně integruje i děti se speciálními potřebami.
Naše školička není velká, ale setkáte se zde s porozuměním, citlivým přístupem a příjemnou atmosférou.

Ve školce máme několik slunných tříd pro naše hry i společná tvoření, stejně tak jako pro individuální práci s dětmi v mateřské škole a také pro naše kroužky. Angličtina, Keramika, Jóga, Tanečky...

Školka má otevřeno od 7 do 19 hodin, od pondělí do čtvrtka, v pátek máme otevřeno do 18 hodin, což koresponduje se všemi pobočkami školek ProFamily.

Jakékoliv dotazy rádi zodpovíme na našem obecném telefonním čísle 232 000 800 a emailu: skolka@profamily.cz

Vytvoření důvěry vůči pedagogovi je pro nás v ProFamily nejdůležitějším úkolem. Rodiče jako první musejí vidět zájem pedagogů o ně a jejich děti. Práci s dětmi a provoz školky mohou sledovat již od počátku, kdy s dětmi přicházejí, hrají si a pracují. Často využívají společných pobytů na školách v přírodě a zde nejlépe poznají chování a jednání nás, pedagogů. Po celý den je v MŠ přítomen pedagogický personál.

V ProFamily působí také logoped, speciální pedagog a zdravotnický personál. Ti jsou pobočkami sdíleni, stejně tak lektoři angličtiny, jógy, keramiky a dalších vzdělávacích aktivit.

V běžném roce jsou naše děti 5 týdnů mimo svoji rodinu. Využijí nabídky ozdravných pobytů na horách, v Mariánských lázních, pobývají na kolovém táboře, letíme s nimi k moři. Na většinu těchto školek v přírodě mohou pokud mají zájem rodiče s námi (školka je po tuto dobu v provozu bez omezení). Tato práce mimo MŠ je pro učitele velmi psychicky náročná - věnovat se celý den dětem, večer posedět s "dospěláky", přibližovat jim svoji práci, záměry a často i napomáhat řešit jejich problémy. Ale to jsou právě ty chvíle, kdy se z cizích lidí stávají „naši rodiče", kdy začínají uznávat naši práci a vzniká pocit sounáležitosti, vzájemná důvěra a přátelství. Vznikají tak úzké vztahy mezi lidmi, kteří si vzájemně důvěřují, sdělují své problémy, starosti a radosti. Pedagog pozná lépe rodinnou situaci a tím i případné změny v chování dítěte.

Po celý rok v mateřské škole rozvíjíme rozumové schopnosti, jazykové dovednosti - seznamování s anglickým jazykem s Playground English s Karolínou a s rodilým mluvčím, prohlubujeme estetické cítění dětí, snažíme se o zlepšení zdravotní ho stavu a pohybových dovedností. 

Děti cvičí, hrají na sopránovou flétnu, plavou, osvojují si začátky taneční výchovy, učí se jízdě na lyžích, kolech, pracují s keramickou hlínou, cvičí jógu, předškoláci pracují v kroužku Zdravověda a učí se jak se chovat ke svému tělu, mít se rád a zdravě žít. Starší děti jezdí na koních v Měšicích, posilují celý svalový aparát a získávají první dovednosti kolem práce se zvířaty. 

Školka ProFamily Mratín poskytuje dětem zdravou a kvalitní stravu z naší ProFamily kuchyně. Je pro nás důležité vařit zdravě a vhodně k dětskému věku. Vybíráme pouze čerstvé a kvalitní suroviny s jasným původem. Vaříme bez zbytečných příměsí, polotovarů a potravin s nevhodnými „éčky“. Zejména díky rychlosti dodání jídla do poboček (rozvoz jídel je pouze pro naše školky) není nutné jídlo znovu ohřívat a tím zbytečně přicházet o hodnotné živiny. K dochucení pokrmů používáme čerstvé a sušené bylinky, různé variace bioproduktů, sůl s obsahem jódu pouze v minimálním množství. Hotové pokrmy nikdy nedosolujeme.  Vaříme bez příplatku pro děti se zvláštní dietou, bezlepková, bezlaktózová atp.  Knedlíky připravujeme vždy domácí dle tradičních receptur. Žádné suché směsi, žádný drobivý polotovar bez vajíček a mléka s přídavkem kurkuminu. Polévka je vždy z masového či zeleninového vývaru bez přídavku kuchyňských polotovarů jako např. instantních bujónů plných glutamátů či populárních tekutých bujonů ve vaničkách, pečeme k svačině třeba domácí koláč.  Jsme zařazeni do garantovaného projektu využívání biopotravin. Zavázali jsme se využívat kvalitní biopotraviny jejichž garantem kvality a plnění našeho závazku je společnost Country Life a projekt BioŠkoly.

Více o naší kuchyni: 
https://www.profamily.cz/clanky/100-vlastni-kuchyne  

Školka ProFamily je v provozu přes 30 let. Jsme v rejstříku škol MŠMT a poskytujeme předškolní vzdělávání dle školského zákona. Pravidelně nás kontroluje Česká školní inspekce, jejíž kontrola proběhla ve školkách ProFamily v letech 1998, 2003, 2008, 2009, 2014 a naposledy v termínu 18 - 21.4. 2017 své inspekční zprávy zveřejňuje v registru zpráv, jejíž odkaz přikládáme níže. I z poslední inspekční zprávy vyplývá, že mateřské školy ProFamily byly hodnoceny nejvyšším ratingem na stávající škále. 

"....V řízení školy se pozitivně odráží mnohaletá zkušenost ředitelky školy s vedením soukromého zařízení. Vzdělávací metody a formy uplatňované v MŠ plně kvalifikovaným pedagogickým sborem respektují specifika předškolního vzdělávání. Velmi dobré materiálně technické podmínky umožňují bezproblémové vzdělávání podle ŠVP PV. Škola vytvořila pro pobyt dětí bezpečné prostředí."

"...Koncepční práce ředitele školy je příkladná, manažerská práce celého vedení školy je nadprůměrná, v plánování a kontrole vzdělávací činnosti je školou příkladnou. ...

Škola úspěšně rozvíjí znalosti a dovednosti. Výsledky vzdělávání jsou příkladné."

Kompletní inspekční zprávu najdete na webových stránkách ČŠI a více inforamcí také na našem webu

zde: https://www.profamily.cz/clanky/66-ceska-skolni-inspekce

 

FOTOGALERIE
KDE NÁS NAJDETE
Mateřská škola ProFamily Mratín
IČO: 05781922
Kostelecká 20
250 63 - Mratín
tel: 232 000 800
zavrit