Daně - sleva za umístění dítěte v MŠ

Aktuality

Dobrý den, školkovné je zákonem stanovené na maximální částku ve výši minimální mzdy. Za rok 2023 tak můžete jako slevu na dani uplatnit až 17 300 Kč. Školkovné můžete uplatnit za každé dítě, které navštěvuje předškolní zařízení v rejstříku škol MŠMT. Slevu které budete moci uplatnit v daňovém přiznání, nebo v ročním zúčtování daně za rok 2023. To se bude odevzdávat v prvním čtvrtletí roku 2024.

 Potvrzení školy o výši vynaložených výdajů za umístění vyživovaného dítěte poplatníka, pro účely uplatnění slevy na dani za zdaňovací období roku 2023, bude vydávat tak jako každý rok každá školka samostatně.

Varianty, jak si potvrzení převzít  jsou dvě. Osobně nebo datovou schránkou.

  • Osobně (od 22.1.24): Pouze rodiči dítěte, který o slevu žádá (poplatník), který na místě podepíše převzetí. Pro doložení při kontrole potřebujeme mít od daného rodiče (poplatníka) podepsaný originál převzetí. Jeden z důvodů proč nemůžeme zasílat emailem.
  • Datovou schránkou: (pouze do čtvrtka 18.1. pak budou potvrzení převezena v papírové formě na pobočky)
    Pošlete prosím na email kancelar@profamily.cz  adresu Vaší datové schránky, jméno poplatníka, ať víme na koho z rodičů máme potvrzení napsat, se jménem dítěte a pobočky. Pošleme Vám potvrzení zpět datovkou.

Pro všechny rodiče budou tato potvrzení automaticky předvyplněna, vytištěna a připravena ve školce k převzetí fyzicky od 22.1.2024.

Děkujeme!

zavrit